Tv-apparater og -bokse

Anbefalinger om tv-apparater

Alle tv-apparater  er i dag digitale fladskærms-tv og principielt alle egnede til vores antenneanlæg. Følgende bør være i orden:

  • MPEG 4 (tidligere system MPEG 2 er udgået og kan ikke anvendes)
  • HD = High Definition = Høj opløsning = 1920 x 1080 pixels. (Nogle billigere apparater har en lavere opløsning, kan ikke anbefales).
  • UHD = 4K = Ultra Høj Opløsning = 3840 x 2160 pixels (eller lignende) ser ud til at blive fremtidens standard. Der er i dag ingen tv-udsendelser i UHD, men noget materiale opskaleres.
  • Indstik for CI+ modul (Common Interface, et kodekort).

Køb i radio-tv-handelen: Expert, El-Giganten, Espergærde Radio og TV m.fl., som har faguddannet personale.

Købelovens 2 års garanti er nok for de fleste. Tillægsforsikringer anses normalt for overflødige – og er ikke pegene værd. El-Giganten tilbyder “klargøring” til ca. 1.000 kr. Det er værdiløst.

Hold øje med tilbud. Ikke sjældent kan et godt tv på 32″ eller 40″ fås for 2-3.000 kr. Har du et gammelt rør-tv, der ikke kan modtage digitale signaler, kan det ofte bedre betale sig at købe et nyt tv frem for en digital boks. Det gælder også gamle B&O-tv. 

 

Anbefalinger om digitale tv-bokse

Du behøver ingen boks for at se alle de kanaler, vi udsender.

En tv-boks er nødvendig, hvis du vil se dine tv-kanaler på et gammeldags rør-tv, der kun “forstår” analogt, eller på et “ældre” fladskærms-tv, der kun kan modtage MPEG-2 (i dag sendes alt i såkaldt MPEG-4. MPEG er et format til komprimering af digitale signaler. MPEG-4 fylder mindre båndbredde end MPEG-2 og giver alligevel bedre billeder. HD kan kun sendes i MPEG-4).

Bokse koster typisk 500 – 2.500 kr. De billigste er ikke så gode og stabile som de noget dyrere. Regn med ca. 1.000 kr., hvis du vil have en ordentlig boks.

Pas meget billige tilbud uden for faghandelen. Deres software kan ofte ikke levere, hvad et moderne apparat skal kunne. Det samme gælder tv apparater købt i Tyskland.