Wifi = Trådløse netværk

Sådan fungerer trådløse netværk

Alle trådløse netværk er baseret på en radiosendere i modem (eller router, som den mere korrekt kaldes), der kører med en udgangseffekt på 100 mW (milliwatt). Denne effekt er et kompromis: Senderen skal række længst muligt i eget hus, men den må ikke forstyrre naboerne. Der kan være forskel på udformning af antennerne i forskellige modemmer med forskellig rækkevidde til følge.

Det, der betyder mest for udbredelsen af radiobølgerne i huset, er placeringen af modem. Afstand til PC skal være kortest muligt, for styrken af et radiosignal aftager med kvadradet på afstanden. Derfor et det vigtigt, at modem placeres midt i huset. Og jo højere op under loftet, jo bedre. Men altid i stuen, aldrig oppe på loftet. Det er også vigtigt, at der ikke er spejle, metal eller lignende mellem modem og PC. Vi har ikke fundet afgørende forskelle afhængig af hvordan modem vendes.

Lige så meget betyder det, hvordan radiomodtageren i din PC eller andre trådløse enheder fungerer (og senderen ligeså). Og her er der meget store forskelle. Der er også forskel, på hvilket netkort og hvilken software en konkret PC bruger.

Hvis du vil teste, at du får, hvad FSA skal levere, skal du være tæt på modem med en trådløs PC – eller endnu bedre – påsætte kabel og teste hastigheden på denne måde. FSA anbefaler normalt http://www.speedtest.net/

Mål hastighed til Lyngby eller Taastrup.

Der er ikke ventetid, så du kan bare teste det straks.

Håber det lykkes for dig at få en god hastighed.