Fejl i husinstallationer

Opdateret den

Husinstallationer

“Husinstallation” er kabler, stik og forstærkere i dit hus. Fejl i husinstallationer viser sig oftest som manglende kanaler, pixeleringer i tv-billedet eller ustabilt eller langsomt internet.

Antenneforeningen sørger for, at du får fejlfrit signal til stander i skel. FSA betaler for rettelse af evt. fejl til og med stander i skel.

Pixeleret tv-billede
Pixeleret tv-billede

Du har selv ansvaret for din “husinstallation” og stikledningen fra stander i skel til dit hus. Du skal selv betale for rettelse af fejl i husinstallation og stikledning. Helt på samme måde som med stikledninger til el, gas, vand og kloak. Ofte vil din hus- og grundejerforsikring betale for fejl i tv-stikledningen – lige som for andre stikledninger.

Fejl i husinstallationer er årsag til mere end 95% af fejl på tv eller internet.

Læs vedhæftede folder: Knivskarpe_tv-billeder_uden_dårlige_kabler_og_stik_Dec_2014

Gør det selv

Hvis du har forstand på elektronik, kan du lave meget af din husinstallation selv. Reservedele kan købes i byggemarkeder: Silvan, Fog, Bauhaus m.fl. Køb kun materialer mærket “YouSee Ready” eller “Stofa:approved”. Se mere om kvalitet nedenfor.

Hvis du har en ven, der kan hjælpe dig, er det også OK. Ligesom det står enhver frit at anvende andre montører af denne service.

Professionel hjælp

Hvis du vil have hjælp eller en professionel gennemgang af din stikledning eller husinstallation, så kontakt vores tekniker, Jesper Balzer fra Digital Installation. Han måler med professionelt udstyr og stiller diagnosen, hvis der er fejl. Han giver tilbud på reparation af installationer i professionel kvalitet. Til de bedste priser. Pris for et servicecheck er for FSAs medlemmer kun 295 kr.

Bestil hjælp på tlf. 4440 3480, tryk 2 eller pr. mail til:  service@fsanet.dk. Jesper vil herefter kontakte dig telefonisk eller pr. mail for aftale af tidspunkt.

Særlig prisliste for FSAs medlemmer ses her: FSA ES DI Medlemsprisliste 1.4.2015.

Hvis Jesper har ferie eller er syg, har FSA en backup-aftale med ES Kabel TV.

Inspiration

Se eksempler på gode og dårlige husinstallationer:

Gode: Husstandsinstallationer_-_gode

Dårlige: Husstandsinstallationer_-_daarlige

På denne webside kan du finde vejledning og gode instruktionsvideoer: http://homeconnect.me/

AFO har udgivet tekniske retningslinjer for husinstallationer. Den retter sig til professionelle, men kan nok også forstås af nogle amatører: AFO_vejledning__KabelTV_husinstallationer__ver._1.1 

De teknikere FSA anbefaler, arbejder efter AFOs retningslinjer.