Fejl i husinstallationer

Husinstallationer

“Husinstallation” er kabler, stik og forstærkere i dit hus. Fejl i husinstallationer viser sig oftest som manglende kanaler, pixeleringer i tv-billedet eller ustabilt eller langsomt internet.

Antenneforeningen sørger for, at du får fejlfrit signal til stander i skel. FSA betaler for rettelse af evt. fejl til og med stander i skel.

Pixeleret tv-billede
Pixeleret tv-billede

Du har selv ansvaret for din “husinstallation” og stikledningen fra stander i skel til dit hus. Du skal selv betale for rettelse af fejl i husinstallation og stikledning. Helt på samme måde som med stikledninger til el, gas, vand og kloak. Ofte vil din hus- og grundejerforsikring betale for fejl i tv-stikledningen – lige som for andre stikledninger.

Fejl i husinstallationer er årsag til mere end 95% af fejl på tv eller internet.

Professionel hjælp

Hvis du vil have hjælp eller en professionel gennemgang af din stikledning eller husinstallation, så kan du nu kontakte , vores tekniske leverandør KK-Partner, send en e-mail til service@kk-partner.dk eller kontakt dem på tlf. 75 38 14 14,

Se deres services på deres hjemmeside www.kkpartner.dk

KK-Partner kan måle med professionelt udstyr og stiller diagnosen, hvis der er fejl.

Du kan indhente priser direkte fra KK-Partner.

Gør det selv

Hvis du har forstand på elektronik, kan du lave meget af din husinstallation selv. Reservedele kan købes i byggemarkeder: Silvan, Fog, Bauhaus m.fl. Køb kun materialer mærket “YouSee Ready” eller “Stofa:approved”. Se mere om kvalitet nedenfor.

Hvis du har en ven, der kan hjælpe dig, er det også OK. Ligesom det står enhver frit at anvende andre montører af denne service.

Inspiration

Se eksempler på gode og dårlige husinstallationer:

Gode: Husstandsinstallationer_-_gode

Dårlige: Husstandsinstallationer_-_daarlige

På denne webside kan du finde vejledning og gode instruktionsvideoer: http://homeconnect.me/

AFO har udgivet tekniske retningslinjer for husinstallationer. Den retter sig til professionelle, men kan nok også forstås af nogle amatører: AFO_vejledning__KabelTV_husinstallationer__ver._1.1 

De teknikere FSA anbefaler, arbejder efter AFOs retningslinjer.